Hur skall man använda en säng???

Hur skall man använda en säng???

Jag tror att Anton har missat hur man skall ligga i en säng. Tre gånger under kvällen och natten ändrade jag på honom. I sömnen lägger han sig på tvären och sen blir han ledsen över att han inte kan sträcka ut sig. Lite konstig är nog Anton allt.

Igår kom Aleks hem igen efter ha varit i Belgien i två dagar. Han hade köpt choklad och en nalle med sig hem. Nallen var jätte söt och den fick Anton så klart. Idag är det babysim som gäller igen. Hoppas det går lika bra som förra gången.

En fråga till er som läser: Vet ni något ställe där man kan lämna in vanliga videoband och får det över till DVDskivor. Har filmat Anton men vill ha det på DVD skivor i stället.


Matstol!!

Matstol!!

Idag har jag och Anton varit på IKEA. Vi har inhandlat en matstol till Anton och lite annat smått och gott. När vi kom hem fick vi inviga stolen. Anton tyckte det var roligt att sitta i den. Kameran åkte fram så klart.


Utmanad av Eva-Lena

1) Vad är klockan? 11.51
2) Ditt namn som det står på födelseattesten: Anna Charlotte
3) Smeknamn: Lotta
4) Piercings: Nej
5) Ögonfärg: Grön bruna
6) Födelseplats: Trelleborg
7) Favoritmat: Thaimat och husmanskost
8) Ditt lyckligaste minne? Mitt barn
9) Någonsin tapetserat något med toalettpapper? Ja en bil
10) Älskat någon så mycket att du börjat gråta? japp
11) Varit med i en bilolycka? Nej
12) Krutonger eller baconbitar? Krutonger
13) Favoritdag på veckan: Lördag
14) Favoritrestaurang:Ja men vet ej vad dne heter ligger i Stockhom
15) Favoritblomma: Solrosor
16) Favoritsport: Gymnastik
17) Favoritglass: Lakrisglass
18) Vilken färg har din sovrumstapet? grön
19) Hur många gånger kuggade du på teoriprovet? Ingen
20) Vem fick du ditt senaste e-mail ifrån? Bokus
21) Vilken affär hade du valt att övertrasseraSitter vid datorn eller vid tv
23) När går du och lägger dig?allt mellan 22.00 - 01.00
24) Vem kommer att svara på denna taggning först? Det får ödet avgöra
25) Vem av dem du skickat denna taggning till kommer inte att svara? Vet inte vem jag skall utmana än.26) Senaste TV-program? Nyhetsmorgon på TV4
27) Senaste person du gick ut och åt middag med?Min sambo
28) Vad lyssnar du på just nu? Cd spelaren
29) Vilken är din favoritfärg? rosa och blått
30) Sjö, hav eller flod? Hav.
31) Hur många tatueringar har du? Inga!
32) Klockslaget när du blev färdig med denna lista? 11:57
33) Har du någon gång kört slut på bensinen? Nej
34) Katter eller hundar? Katt, så klart

Nu utmanar jag de som inte redan har blivit utmanade

Babysim

Babysim

Igår var det babysim igen. Denna gången hade vi en fotograf med oss. Vilken tur att Anton visade sin bättre sida igår då och ville vara med hela tiden.


Fler layouter!

     

Jag har scrappat

Jag har scrappat

Jag scrappar för fullt om kvällarna. Sandra som var en av faddrarna till Anton fyller 25 år i morgon och jag hade tänkt att ge ett litet album med foton på Anton. Denna layout är bara ett axplock av dem.

Idag fick jag hämta Linus på dagis för han hade kräckt. Han har varit förkyld ett tag och när han blir varm eller anstränger sig för mycket så hostar han så han spyr. Så vi var på biblioteket och lånade filmer, vi såg en idag och sen har vi spelat playstation.


Ny väckarklocka!

Jag har en ny väckarklocka. Den låter så här: AAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaGGGGGGGG AAAAAAAAAAAAAAAAAAAuuuuuuuuuuuuuu. Modellen heter Anton. Går tyvärr inte att köpa i affären. Varje morgon vacknar jag av dessa ljud och sen håller de på till och från hela dagen tills Anton somnar på kvällen.

BVC besök idag.

Idag har Anton varit på sin tre månaders kontroll. Det innebar vikt, längd och huvudomfångsmått + spruta. tyvärr så har Anton börjat dala i sin vikt och längd kurva. han föler inte sin kurva längre så sköterskan var lite orolig för hans vikt. Inte för att Anton väger lite men att han inte får i sig det han skall i matväg. Så nu skall vi gå över till en annan ersättning + vi skall börja med smakportioner om två veckor. Annars brukar man inte börja från de är 4 månader. Om två veckor skall vi börja ge Anton gröt. Skall bli intressant hur det skall fungera. Sprutan som han fick idag gick jätte bra, han sa inte ett ljud. Men han har varit lite gråtig nu ikväll men det kunde man bli. Man kan få ont i benet där de fått sprutan och få feber inom 48 timmar.

Idag har jag fortsatt att jobba på ett litet album som en av Antons faddrar skall få på torsdag när hon fyller 25 år. vet inte hur jag skall hinna bli klar, men det skall nog gå.

Roa sig själv!

Roa sig själv!
Om man inte roar Anton när han ligger i sängen så gör han det själv och då kan det se ut så här. Undrar om han tror att han gömmer sig så vi inte ser honom. Det får jag antagligen aldrig veta.

 Idag har jag varit på efterkontroll hos barnmorskan. Där fick jag en kopia av journalen från förlossningen. Det var intressant att läsa för man har själv ingen uppfattning hur länge man hade krystvärkar och dylikt. Det som känns konstigt att läsa om är hur Anton mådde när han kom ut. Vi fick reda på att han var lite medtagen och hade lite låg kroppstemperatur. Men enligt journalen hade han dålig färg, tonus och retbarhet också men det rättade till sig sen efterhand. Antons andning var för snabb också. Jag vet inte om man låter bli att berätta visa saker för att inte oroa föräldrarna. För det brukar kanske rätta tills sig efter hand. Huvudsaken är att Anton mår bra idag och det gör han, en pigg liten kille.


Han lyfter på huvudet!

Han lyfter på huvudet!
När jag var iväg och fikade här om dagen med ett gäng andra mammor så var där en som frågade hur ofta vi la våra barn på magen för att träna lyfta på huvudet. de andra satt där och berättade att det gjorde de varje dag och gärna flera gånger på en dag. Då kännde jag mig som en dålig mamma. Jag har lagt Anton på magen en gång och då vägrade han lyfta på huvudet, det såg ni på en tidigare bild. Igår tänkte jag får väl testa igen och vad gör han. JO, lyfter på huvudet så fint, dock ej så länge med han lyfter. Han höll huvudet uppe så länge så jag han springa och hämta kameran och sen ta några bilder. Så stolt jag blev.

Igår var ena fadderna till Anton här och hälsade på, så hon fick underhålla Anton lite. Vi beställde även lite scrapsaker. Hon håller också på, hon gör ett album om sen hon var iväg och reste i 7,5 månad. På kvällen var jag på rum & ram och scrappade.


Ny utmaning från Ejris

1.Ta närmsta bok, och slå upp sidan 18, rad 4 – vad står där?
Det fanns endast en bild på en katt på den sidan

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan – vad rör du vid?
Mina packade swapar.

3. Vad var det senaste du såg på TV? Andra chansen

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är. 7.00

5. Vad var den?den var 7.04

6. Bortsett från datorn, vad hör du just nu? Sonen som ligger och pratar med sina djur i sängen

7. När var du senast utomhus, och vad gjorde du?
Handlade potatis

8. Vad tittade du på, innan du började svara på den här undersökningen?
Titta runt på olika bloggar
 
9. Vad har du på dig? Pyjamas

10. Drömde du någonting inatt? I så fall – vad? Ingen aning.

11. När skrattade du senast?
Minns inte just nu

12. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Tapeter, tavlor och hyllor

13. Har du sett något konstigt på sistone?
Tror inte det

14. Vad tycker du om den här utmaningen?
Lite små rolig

15. Vilken var den senaste film du såg?
Såg Flightplan

16. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Ett hus

17. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Att jag har en koloni

18. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara? Placera alla ona personer i ett land och där fick de bli

19. Tycker du om att dansa?
Ja hemma

20. George Bush?
Nämn inte hans namn

21. Föreställ dig att ditt förstfödda barn är en flicka… Vad får hon heta? Ida

22. Om ditt första barn var en pojke, vad skulle han heta?
Min första pojke heter Anton

23. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Kanske inte hela året men en del av året

24. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till Pärleporten?
Ingen aning

25. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?
Marie, Maria A, Jenny S och Emma

En lördag

En lördag
Så här konstig ser man ut när man först har varit på babysim och sen tyckte jag som mamma att han behöver träna sina nackmuskler. Anton hängde inte riktigt med på noterna.

Babysimmet gick jätte bra han njöt att få plaska runt i en varm basäng i 30 minuter. Slocknade helt när han kom in i en bastu, den som vi var i hade en temperatur på 40 grader. Anton sov sen hela kvällen + natten förutom när han skulle ha mat.

I fredags var jag i väg och jobbade 4 timmar så även idag. Skönt att kunna dryga ut mammadagarna men ändå inte få det snålare i plånboken.


Kallt ute!

Nu är dopet av klarat. Det var en hektisk helg. Dopet gick bra och Anton var så lugn i kyrkan. Nu återvänder vi in i vardagen igen, skönt för Anton. Idag är det kallt ute men solen skiner så det får bli en långpromenad.
Kallt ute!


En vanlig men ändå ovanlig onsdag

Idag har det varit full rulle, från morgon till kväll. Först så lämnade jag bort Anton till Jessica och kusin Linus. För mamma och jag skulle köra och handla till dopet. Först var vi på panduro och ordnade några presenter, sen var vi på citygross och handlade och sen sista stoppet var ikea. När vi gjort alla ärende så körde vi hem igen. Lastade av bilen och hämta Anton. man hinner inte mer än hem sen skulle vi iväg på teori för babysim. Själva badandet börjar nästa vecka och på teorin kunde man handla simbyxor. Det fick bli ett par med en massa fiskar på.
En vanlig men ändå ovanlig onsdag